TEST MA Energyefficiency in industry

Enerfieffektivisering industri

English: Industrin behöver energieffektivisera - Har du rätt lösningar?

I varje industriell process eller anläggning vill ägare och driftansvariga försäkra sig om att deras investering ger optimal funktionalitet, effektivitet och – självklart – vinst. Ett enkelt sätt att öka effektiviteten och prestandan hos en process är att säkerställa att den är isolerad på rätt sätt. Lägsta möjliga energiförbrukning och maximal effektiv livslängd hos anläggningen är mycket värdefulla fördelar med rätt isolerad process.

I vår nya broschyr ger vi förslag till lösningar som kan användas för att uppnå energieffektivisering och kostnadseffektivitet inom industrin.

Ladda ned broschyren >

English: Minihjälpen visar vägen till rätt isolerlösning

Minihjälpen

Minihjälpen är ett utdrag ur SSG 7591, utgåva 4, en standard som bl a ger anvisningar om isolerval och isolerutförande för att uppnå energieffektivitet och ett funktionellt isolerutförande.

I standarden framgår bl a att hänsyn ska tas till värmebryggor som exempelvis från avståndshållare till ytbeklädnader. I de fall avståndshållare används för ytbeklädnad ökas isolertjockleken med 30 %. Stora besparingar kan därför åstadkommas genom att använda rörskål utan avståndshållare istället för traditionell isolering med nätmatta. 

Ta reda på hur du kan öka effektiviteten och prestandan i industriella processer.

 

Beställ Minihjälp >

Läs studien (pdf) > 

SSG logo

 

 

Hela standarden finns att beställa hos SSG Standard Solutions Group  

 

Ecofys study by Eiif

Europeisk studie visar på enorm besparingspotential inom industrin

Industrin står för en stor del av Sveriges utsläpp av växthusgaser och för mer än en tredjedel av den slutliga energianvändningen i Sverige. EiiFs studie visar på en enorm energibesparingspotential genom förbättrad teknisk isolering inom industrin.

En potential som dessutom kan uppnås med kort återbetalningstid.

 

Ladda ned den fullständiga rapporten här >

 

Eiif logo

Eiif är en Europeisk icke-vinstdrivande organisation registrerad i Schweiz. Den har skapats för att lyfta fram och etablera användningen av industriell isolering som en bred och accepterad lösning för att åstadkomma hållbarhet. Sedan grundandet har EiiF etablerat sig som en resurs för industrier som ser ett behov i att reducera CO2-utsläpp och spara energi.
Kontakt oss

När du väljer Paroc väljer du trygghet.
Våra experter står redo att hjälpa dig.

 

Varje år får vi mer än 1500 frågor om produkter och lösningar.
Ingen fråga är för liten eller för stor för att få ett svar från våra experter.

 

Jag vill bli kontaktad >